Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради

ТЕЛЕФОН

(0512) 37-36-14

Навчання з керівниками навчальних груп за програмою прискореної підготовки до дій в особливий період

Запорука безпеки – знання та вміння людини використовувати їх в складній ситуації. Психологічні особливості поведінки населення під час надзвичайної ситуації це скоріше універсальні реакції особистості на небезпеку. Наслідки подій в яких опинилась людина залежить від багатьох факторів. І щоб їх мінімізувати необхідно уміло направити знання, уміння, навички на допомогу людям.

Захист людей від наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного і воєнного характеру є самим гуманним і шляхетним обов’язком кожного.

Виходячи з вимог нормативно – правових актів у сфері цивільного захисту у Національному університеті кораблебудування 01.03.2019 році були проведені навчання з керівниками навчальних груп за програмою прискореної підготовки до дій в особливий період.

На навчання були залучені Начальник штабу ЦЗ НУК Слободян С.О., Провідний фахівець ЦЗ та пожежної безпеки Чепелінська Л.П., інженер 1 категорії ЦЗ Бондаренко Н.Г., начальник центру оборони та безпеки НУК Морозов Р.В., керівники навчальних груп в кількості 45 осіб.

На захід були запрошені : завідувач сектору з питань НС та ЦЗН в Центральному районі управління з питань НС та ЦЗН Миколаївської міської ради Чернявський А.І. та головний інспектор ЦР в м. Миколаєві ГУ ДСНС у Миколаївський області Тегза М.І.

Згідно програми були прослухані лекції :

  • про вдосконалення системи оповіщення населення м. Миколаєва в НС – виступив Чернявський А.І.;

  • про організацію евакуації та вимоги до шляхів виходів в безпечні місця працівників та студентів університету – виступив Тегза М.І.;

  • з правилами поведінки у разі виявлення підозрілого предмету чи терористичних проявів, захвату заручників – виступив Морозов Р.В.;

  • лекцію з питань надання домедичної допомоги постраждалим прочитала Чепелинська Л.П.

Додатково були наданні методичні рекомендації що до організації навчання з питань ЦЗ у структурних підрозділах.

Мітки: