Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради

ТЕЛЕФОН

(0512) 37-36-14

Хімічну небезпеку в Корабельному районі усунуто

27.08.2019, 12:10 год. по лінії “102” надійшло повідомлення, що на пустирі поблизу напіврозібраної будівлі гаражного боксу, який знаходився в оренді ДУ «Миколаївський обласний лабораторний центр» виявлені залишки хімреактивів: біля 50 пляшок ємністю 100 — 500 мл., в тому числі дві ємності з сірчаною кислотою загальним об’ємом 1,2 л., яка відноситься до НХР 2-го класу небезпеки. Напередодні 26 серпня 2019 року троє підлітків 2008 р.н. під час пустощів отримали незначні хімічні опіки кінцівок та після надання допомоги співробітниками ШМД госпіталізації не потребували. Відділенням РХБЗ АРЗ СП ГУ ДСНС огороджено місце події, проведено хімічну розвідку, перевищень ГДК небезпечних речовин в повітрі та грунті не виявлено, пляму сірчаної кислоти розміром 50х30 см. було дегазовано гідрокарбонатом натрію (содою).

На місце залучалися оперативна група ГУ ДСНС, відділення РХБЗ АРЗ СП ГУ ДСНС, відділення 10 взводу ДВГРЗ, СОГ Корабельного РВ ГУ НП, представники адміністрації Корабельного району та ДУ “Миколаївський обласний лабораторний центр”.

Відділенням 10 взводу ДВГРЗ ДСНС проведено збір ємностей з хімічними реактивами для подальшої утилізації.
Загрозу травмування мешканців Корабельного району усунуто.

Мітки: ,