Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради

ТЕЛЕФОН

(0512) 37-36-14

35-ті роковини аварії на ЧАЕС

35-ті роковини аварії на ЧАЕС

Сьогодні, 26 квітня, минає 35 років з дня аварії на Чорнобильській АЕС – найбільшої в історії людства техногенної катастрофи. В Україні відбудуться заходи з нагоди вшанування пам’яті жертв катастрофи та ліквідаторів.

У Миколаєві в районних управліннях соціальних виплат і компенсацій департаменту праці та соціального захисту населення зареєстровано 2195 громадян, які постраждали від наслідків аварії на ЧАЕС. Міська влада приділяє увагу питанням соціальних виплат, медичного обслуговування, санаторно-курортного лікування. Коштом державного бюджету здійснюються компенсаційні виплати. 

Цього року Український інститут національної пам’яті підготував  дайджест з 11 видавничих і візуальних продуктів, які будуть корисними тим, хто хоче більше дізнатися про трагедію на Чорнобильській АЕС.

Одинадцять книг і фільмів про Чорнобиль

Прочитати розлогу історичну довідку Українського інституту національної пам’яті про момент катастрофи та її ліквідацію, масштаби аварії й реакцію радянської влади можна за посиланням: https://cutt.ly/TvsBId6