Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради

ТЕЛЕФОН

(0512) 37-36-14

Миколаївська область перейшла до “помаранчевої” зони

Як повідомлялося раніше, з 1 травня, рішенням позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 30.04.2021 року (протокол №25), на території Миколаївської області скасовано «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 та застосовано обмежувальні протиепідемічні заходи передбачені для “жовтого” рівня епідемічної небезпеки.

Проте, починаючи з 09 травня на території Миколаївської області індикаторний показник “Коефіцієнт виявлення випадків інфікування”, перевищив нормативне значення та, станом на 11.05.21 він дорівнює 21,4% (при нормі ≤ 20%).

У зв’язку із цим, територія Миколаївської області переходить до “помаранчевого” рівня епідемічної небезпеки. “Помаранчевий” рівень епідемічної небезпеки є попереджувальним рівнем, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні, що може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів. У разі подальшого погіршення ситуації та перевищення інших індикаторних показників, Миколаївська область та м.Миколаїв можуть знову потрапити до “червоного” рівня, що призведе до жорстких обмежень у роботі громадського транспорту, у веденні бізнесу та освітньому процесі.

З метою попередження подальшого зростання рівня захворюваності, для захисту себе та рідних, наполегливо рекомендуємо дотримуватися таких базових рекомендацій:

– використовуйте засоби індивідуального захисту органів дихання у громадському транспорті, магазинах, громадських місцях або у скупченнях людей;

– будьте свідомими та зменшить соціальну активність;

– використовуйте та розповсюджуйте інформацію тільки з перевірених джерел;

– дбайте про гігієну рук, приміщення, а також речей, якими найчастіше користуєтеся (наприклад, мобільного телефону та комп’ютера);

– уникайте рукостискання та поцілунків при зустрічі з друзями, колегами, знайомими, сусідами тощо;

– якщо захворіли ви або члени вашої родини, залишайтесь вдома.

– потрібно чхати та кашляти у згин ліктя або прикривати рот, ніс серветками;

– регулярно провітрюйте приміщення та дезінфікуйте поверхні;

– з людьми тримайте дистанцію в 1,5 метри, особливо з тими, хто має симптоми респіраторного захворювання.

Важливо! При перших ознаках респіраторних захворювань — залиштесь вдома та подзвоніть своєму сімейному лікарю. Виконуйте інструкції свого лікаря та, у разі підтвердження COVID-19, не порушуйте режим самоізоляції!

Залишайтесь здоровими та бережіть себе та своїх близьких!

Мітки: ,