Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради

ТЕЛЕФОН

(0512) 37-36-14

Обережно – бурульки!

Обережно – бурульки!

Внаслідок температурних перепадів, на дахах будинків утворюються крижані бурульки. Ці красиві «сталактити» іноді несуть смертельну небезпеку для пішоходів, особливо в тих місцях, де хідники (тротуари) безпосередньо прилягають до будинків.

Щоб не стати жертвою крижаних бурульок, які можуть впасти на пішохода з настанням відлиги, комунальні служби  повинні встановлювати попереджувальні знаки і огорожі небезпечних місць можливого падіння бурульок. В обов’язковому порядку – своєчасно збивати бурульки, які несуть небезпеку пішоходам і автотранспорту, що пакується біля будинків.

Пішоходи ж, в свою чергу не повинні заходити за межі встановлених огорож, а в місцях їх відсутності самим звертати увагу на наявність небезпечних утворювань з криги і снігу на дахах будинків. Тому, виходячи на вулицю, обов’язково треба подивитись угору, та не наражати себе на травмування, під час падіння бурульок.

Мешканцям приватного сектору, також необхідно слідкувати за станом даху на своєму будинку і своєчасно збивати бурульки, крім того, обов’язково посипати піском (або сумішшю з сіллю) місця біля ганку, для запобігання утворення обледеніння.

Мітки: ,