Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради

ТЕЛЕФОН

(0512) 37-36-14

У Парижі загорівся Собор Паризької Богоматері

15 квітня у столиці Франції загорівся Собор Паризької Богоматері. Вогонь швидко поширився всією будівлею. Причина загоряння поки не , проте за деякою інформацією пожежа могла виникнути під час реставраційних робіт.

Фото: EPA-EFE/IAN LANGSDON

У зв’язку з тим що в Україні наближається свято Великодня треба дотримуватись правил пожежної безпеки за для недопущення того що сталось в столиці Парижа.

Основними причинами виникнення пожеж в культових спорудах є недбале ставлення до виконання правил пожежної безпеки при влаштуванні й експлуатації електроустановок та необережне поводження з відкритим вогнем.

Тож необхідність проведення протипожежних заходів з метою захисту храмів від вогневої стихії – беззаперечна. Культові споруди, як і інші заклади з масовим перебуванням людей, знаходяться під постійним пильним контролем інспекторів державного пожежного нагляду.

Державна служба з надзвичайних ситуацій України тісно співпрацює з очільниками різних релігійних конфесій. Священнослужителі під час проповідей застерігають прихожан від необережності у поводженні з вогнем, а інспектори державного пожежного нагляду, у свою чергу, проводять протипожежні інструктажі з настоятелями культових споруд та вручають пам’ятки, в яких відображені всі основні питання щодо забезпечення пожежної безпеки культових закладів.

Закликаємо громадян бути уважними при використанні відкритого вогню на день Великодня дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки. Щоб гарний настрій супроводжував вас усі святкові дні, не забувайте про заходи безпеки та будьте уважними й обережними. Пропонуємо ознайомитися з наступною пам’яткою.

 

Мітки: ,