Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради

ТЕЛЕФОН

(0512) 37-36-14

Інформація щодо готовності виконавчих органів Миколаївської міської ради до складних погодних умов осінньо-зимового періоду 2019-2020 рр.

Питання мінімізації ризиків виникнення надзвичайних ситуацій пов’язаних з ускладненням погодних умов знаходяться на постійному контролі виконавчих органів Миколаївської міської ради.

Розпорядженням міського голови від 26.11.2018 №366р «Про заходи по боротьбі зі сніговими заметами, ожеледицею та іншими наслідками стихійних явищ на 2018-2019 рр» затверджено персональний склад міського штабу. 

Розпорядженнями голів адміністрації ММР затверджено склад районних штабів по боротьбі з наслідками стихійних явищ, погоджені розрахунки виділення додаткової техніки від підприємств, установ та організацій для розчищення під’їзних шляхів до об’єктів життєзабезпечення та визначено перелік вулиць для розчищення від снігу, сплановано залучення техніки для прибирання вулиць від снігу.

На засіданні комісії з питань ТЕБ і НС м.Миколаєва (протокол №10 від 30.10.2019) розглянуто питання «Про стан готовності сил та засобів до дій в складних погодних умовах зимового періоду».

На зимове утримання доріг міста з КП ММР «ЕЛУ автодоріг» укладено договір від 11.02.2019 № 44 на виконання послуг з прибирання та підмітання вулиць (послуги з зимового утримання вулично-шляхової мережі м.Миколаєва). Відповідно до якого до роботи в складних погодних умовах в осінньо-зимовий період планується залучати 26 од спеціалізованої техніки:

– трактор ХТА 200 з відвалом – 3 од.;

– спецавтомашина МДКЗ-10(МАЗ) – 4 од.;

– спецавтомашина МДКЗ-12(МАЗ) – 6 од.;

– спецавтомашина МДКЗ-(МАЗ) – 2 од.;

– навантажувач СЕМ – 1 од.;

– спецавтомашина КРАЗ-2 (МАЗ) – 4 од;

– ТОВ “Карс Клінінг” – 6 од.

КП «Миколаївкомунтранс» планує залучати водовозку з навісним обладнанням для очищення дороги від с. Велика Корениха до полігону.

Департаментом ЖКГ ММР проведено конкурсні торги на завезення
технічної солі в кількості 1515 т для обробки вулично-шляхової мережі. Сіль завезено в повному обсязі

Крім цього на складі КП ММР «ЕЛУ автодоріг» наявні залишки
протиожеледних матеріалів, закуплених в минулі роки складають:

піщаносольової суміші – 4282,15 т;

солі -2161,846 т;

піску – 297 т.

По підприємствам, які обслуговують житловий фонд міста заготовлено протиожеледних матеріалів у кількості 467.27 т піску та 2,038 т солі. Роботи з заготівлі протиожеледних матеріалів тривають.

Працівники житлово-експлуатаційних підприємств та управляючої компанії, що обслуговують житловий фонд міста забезпечені у достатній кількості шанцевим інструментом для виконання робіт з розчищення тротуарів та прибудинкових територій від снігу.

Для проведення невідкладних відбудовних робіт і заходів, спрямованих на запобігання, ліквідацію надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків створено міський матеріальний резерв, який містить будівельні, промислові вироби, у тому числі:

– бензин — 22 365 л;

– дизпаливо — 36 670 л;

– газ — 3 080 л;

– лопата штикова — 200 шт;

– лопата совкова — 400 шт;

– лопата снігова — 400 шт.

На підприємствах ОКП «Миколаївоблтеплоенерго», МКП «Миколаївводоканал», філією ПАТ «Миколаївобленерго» м. Миколаєва, ВАТ «Миколаївська ТЕЦ», УЕГГ міста Миколаєва розроблено оперативні плани спільних дій, спрямованих на локалізацію і ліквідацію можливих наслідків аварій на системах життєзабезпечення населення міста.

Суб’єктами життєзабезпечення організовано цілодобове чергування аварійно-диспетчерських служб та готовність наявних сил та засобів для ліквідації можливих надзвичайних ситуацій:

  • аварійно-технічна команда водопровідної мережі – 56 чол.;

  • аварійно-технічна команда каналізаційної мережі – 36 чол.

  • аварійно-технічна команда теплової мережі ПАТ «Миколаївська ТЕЦ» – 8 чол.

  • аварійно-технічна команда теплової мережі ОКП «Миколаївоблтеплоенерго – 14 чол.

Автономними джерелами енергопостачання із об’єктів життєзабезпечення забезпечені:

– ОКП “Миколаївоблтеплоенерго” – дизель-генератори 100 кВт та 30 кВт;

– МКП «Миколаївводоканал» – дизель-генератор 30 кВт;

– ПАТ «Миколаївобленерго» – дизель-генератори 100 кВт та 13,5 кВт;

На об’єктах господарчої діяльності міста налічується 144 автономних джерел енергоживлення із них пересувних 16 на ОГД та 19 ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

На зимовий період (ожеледиця, снігові замети) визначено місця стоянок вантажного транспорту:

– ТОВ «Ян Марк-Термінал» (Одеський, Очаківський, Веселинівський напрямки), ємністю 150 одиниць транспортних засобів;

– ПП «Слов’янський базар» (Дніпропетровський, Херсонський, Київський та Кіровоградський напрямки), ємністю 600 одиниць транспортних засобів.

Листом від 03.10.2019 № 634-П погоджено питання з ТОВ «Маркони» щодо залучення плавзасобів льодового класу, для проведення криголамних робіт на водній акваторії міста, у разі ускладнень з льодоходу.

Розпорядженням Миколаївського міського голови від 07.11.2018 №351р «Про організацію місць тимчасового перебування для бездомних осіб на осінньо-зимовий період 2018-2019 років» передбачено:

1. На період зниження температури повітря нижче –10  0С роботу пункту обігріву за адресою: пр. Миру, 2А. (місткість ЗС – 300 осіб, койко-ліжок 70);

2. Роботу пунктів видачі гарячого харчування за адресами: вул. Кругова, 47; вул. Металургів, 8; вул. Кузнецька, 1; вул. Шевченка, 19-А; вул.12 Поздовжня, 50-А.

Котельні (102 од.) та центральні теплові пункти (12 од.) ОКП «Миколаївоблтеплоеиерго» працюють в штатному режимі.

Котельня та 8 центральних теплових пунктів ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ» працюють в штатному режимі.

Забезпечено готовність 1425 (100%) внутрішньобудинкових систем опалення житлових будинків, які опалюються централізовано.

В міських лікарнях № 1,3,4, пологових будинках № 1,2,3 дитячій лікарні №2 та ЛШМД встановлені дизель-генератори. Запас паливно-мастильних матеріалів для них складає:

– дизельне паливо – 3140 л.

– бензин -110 л.;

В чотирьох лікарнях міста: ЛШМД, дитяча лікарня № 2, лікарня № 3, лікарня №4 в наявності міні-трактори, які в зимовий період використовуються для прибирання снігу та забезпечення безперешкодного проїзду до приймальних відділень.

В медичних закладах міста створено запас посипочного матеріалу та снігоприбирального інвентарю:

– пісок – 46,4 т.;

– сіль – 1,501 т.;

– протиожеледна суміш – 5,55 т.;

– лопати -197 од.;

– шкребки – 93 од. ;

– кригоруби -47 од.

Управлінням з питань НС та ЦЗН ММР:

а) відкориговано:

– план реагування органів управління і сил цивільного захисту щодо попередження та ліквідації НС внаслідок складних погодних явищ в осінньо-зимовий період;

– відомість наявності інженерної техніки на ОГД міста;

– відомість наявності автономних та пересувних джерел енергоживлення.

б) розроблено:

– план заходів щодо підготовки органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, служб цивільного захисту та об’єктів життєзабезпечення до безперебійної роботи в складних погодних умовах осінньо-зимового періоду;

– інструкцію про порядок взаємодії органів управління Миколаївської міської ланки Миколаївської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту та військових частин Миколаївського гарнізону щодо запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру.

Мітки: , , , ,