Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради

ТЕЛЕФОН

(0512) 37-36-14

Проведення водолазного обстеження для пошуку елементу пішохідного мосту

Водолази обстежили акваторію під Інгульським пішохідним понтонним мостом

Як повідомлялося раніше, Інгульський пішохідний понтонний міст у Миколаєві зазнав серйозних пошкоджень через шквальний вітер. Фахівці відзначали, що на відновлення зруйнованої конструкції піде не менше місяця. Перехід розділений навпіл, відірвані кріплення біля берега, втрачено ригель – металеву конструкцію, що поєднує розвідну частину.

У четвер, 12 березня, водолази Федерації підводної діяльності та спорту Миколаївської області провели обстеження акваторії під пішохідним мостом, аби знайти 130-кілограмовий ригель.

На жаль, занурення не дало результатів. Причини пояснив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради Олександр Герасіменя.

– Глибина акваторії 8 метрів. Через товстий шар мулу знайти конструкцію не вдалося. Можливо, спробуємо ще раз за допомоги підводного міношукача. Якщо ні, будемо разом з КП «ЕЛУ автодоріг» розглядати питання про виготовлення нового ригеля, аби відновити працездатність нашого мосту, – каже Олександр Герасіменя. – До речі, водолази виконують роботи безкоштовно, допомагаючи місту оговтатись після руйнівної негоди. Дуже вдячні їм за підтримку!

Загалом, за словами посадовця, ремонт Інгульського пішохідного понтонного мосту потребує біля 600 тис грн. Ці кошти будуть виділені з резервного фонду міського бюджету.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

Мітки: ,