Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради

ТЕЛЕФОН

(0512) 37-36-14

В Миколаєві створено добровільне формування цивільного захисту

З метою проведення допоміжних робіт із запобігання або ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій під час загрози або виникнення надзвичайних ситуацій, наслідків збройного конфлікту чи терористичних актів, а також для проведення відновлювальних робіт в умовах дії воєнного стану, введеного на території України Указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» (зі змінами), враховуючи постанову Кабінету Міністрів України від 21.08.2013 № 616 «Про затвердження Положення про добровільні формування цивільного захисту», виконком міської ради приняв рішення від 01.09.2022 № 488 “Про утворення добровільного формування цивільного захисту Миколаївської міської територіальної громади”.

Добровільне формування залучається до виконання допоміжних робіт із запобігання виникненню або ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, наслідків збройного конфлікту чи терористичних актів, а також для проведення відновлювальних (допоміжних) робіт в умовах дії воєнного стану.
Добровільне формування є тимчасовим добровільним об’єднанням громадян, що утворюється під час загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій для виконання допоміжних робіт в умовах дії воєнного стану.

8 вересня, розпорядженням №84р, міський голова призначив начальником добровільного формування цивільного захисту Миколаївської міської територіальної громади Кречуна Олега Митрофановича.

Перші 12 добровольців, включені до складу добровільного формування пройшли інструктаж-заняття на базі навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Миколаївської області за програмами, затвердженими ДСНС.

Тепер вмотивовані та навчані добровольці допомагатимуть оперативним службам у ліквідації наслідків ракетних обстрілів в Миколаєві.

Мітки: