Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради

ТЕЛЕФОН

(0512) 37-36-14

Рятувальниками ДСНС розпочато проведення робіт з пошуку вибухонебезпечних предметів в місцях відпочинку на воді

Миколаїв – це місто на воді, тому відпочинок біля водойм є традиційним для багатьох містян. Але тривалі обстріли та дрейфуючі водні міни вносять корективи до звичного життя миколаївців. Існує небезпека, що акваторія пляжів та місць відпочинку приховує в собі вибухонебезпечні предмети: нерозірвані боєприпаси, касетні елементи, які не здетонували тощо.

З огляду на те, що рішенням виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 02.06.2022 №348 “Про заборону функціонування місць масового відпочинку населення на водних об’єктах міста” на період дії правового режиму воєнного стану заборонено функціонування пляжів, місць масового відпочинку населення на прибережних захисних смугах водних об’єктів, з настанням стійкої теплої погоди все ж таки можливий масовий вихід людей на берег водних об’єктів. Тому, з метою збереження життя та здоров’я людей, міська влада, на виконання протокольного рішення комісії техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій м.Миколаєва, направлено звернення до Головного управління ДСНС України у Миколаївській області щодо організації обстеження на наявність вибухонебезпечних предметів прибережних захисних смуг з прилеглою водною акваторією в місцях традиційного відпочинку населення: в Центральному районі пляж “Вербочка” та в Заводському районі –  берегова зона мкрн. “Намив” по вул. Лазурна.

31 травня, з 10.00 години силами ДСНС за допомогою підводного дрона проводиться обстеження водної акваторії пляжу мкрн. Намив. Але навіть після перевірки ДСНС, дія рішення про заборону купання буде діяти, оскільки течія може принести інші вибухонебезпечні залишки війни або відкрити ті ВНП, що бути непоміченими. Тому просимо містян не наражати себе на небезпеку та утриматися від відвідування та користування водними об’єктами міста.
Бережіть себе!

Мітки: ,