Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради

ТЕЛЕФОН

(0512) 37-36-14

Вакцинація як найефективніший засіб профілактики грипу та COVID-19

В Миколаєві за два тижні 2024 року зареєстровано 868 осіб з ГРВІ та 85 осіб з COVID-19, але непотрібно піддаватися паніці та чимдуж бігти в аптеку скуповувати антисептики, медичні маски, оскільки гострої потреби в цьому немає.
У Міністерстві охорони здоров’я зауважили, що в усіх регіонах України зберігається неепідемічний рівень захворюваності на грип та інші гострі респіраторні вірусні інфекції, включаючи COVID-19.
Проте слід пам’ятати, що найефективнішим засобом профілактики грипу є вакцинація. Оптимальний час введення вакцини – початок осені (вересень–жовтень). Разом з тим, щеплення рекомендують робити і в більш пізні терміни – впродовж всього сезону грипу – про це нагадали в управлінні охорони здоров’я.
Наразі в місті Миколаєві вакцину проти грипу можна придбати в аптечній мережі «Медицина для Вас», де наявні наступні вакцини: ДЖІСІ ФЛЮ виробництва Кореї та ВАКСІГРИП виробництва Франції. Вакцинуватися можна в закладах охорони здоров’я, де укладена декларація з сімейним лікарем.
Щодо вакцинації проти COVID-19, то ця процедура залишається безоплатною у 2024 році та доступна у пунктах щеплень з якими ви можете ознайомитися за  посиланням.  Бережіть себе та будьте здорові!

Мітки: