Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради

ТЕЛЕФОН

(0512) 37-36-14

Співробітники управління набувають практичного досвіду з надання домедичної допомоги

Більшість з нас спостерігало ситуацію, коли хтось на вулиці втрачав свідомість, проте майже кожен проходить повз, тому що йому байдуже, або відсутність знань у людини, яка бажає допомогти заважає їй, це зробити. Проте в умовах воєнного стану, особливо гостро постає питання надання першої домедичної допомоги, оскільки небезпека чатує поряд і кожну хвилину, кожному з нас може знадобитися така допомога.
Тому здобути ці архіважливі знання Валерія Іваненко головний спеціаліст відділу планування та координації дій у надзвичайних ситуаціях управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради мала змогу під час проходження практично-теоретичного тренінгу з надання домедичної допомоги Basic Life Support/Базова Підтримка Життя від European Resuscitation Council (Европейскої ради реанімації).
На занятті було розглянуто: стан непритомності, дії при раптовій «зупинці серця», алгоритм дій при непритомності, судомному нападі, удавленню стороннім предметом та утопленню.
Упродовж тренінгу були відпрацьовані алгоритми дій та сценарії, при раптовій зупинці серця не тільки у дорослих, а також і у дітей. Учасники навчилися робити якісну серцево-легеневу реанімацію (СЛР).
Basic Life Support (BLS) – це алгоритм надання першої допомоги при невідкладних станах, метою якого є значно підвищити шанси потерпілого на виживання. Протокол BLS загально прийнятий у більшості країн світу, не включенням є й Україна. В низці міжнародних досліджень було доведено – виконання рекомендацій даного протоколу підвищує шанси порятунку до 75%.
По закінченню тренінгу Валерія Іваненко успішно склала іспит та отримала сертифікат інструктора Basic Life Support.