Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради

ТЕЛЕФОН

(0512) 37-36-14

На Миколаївщині загинув чоловік через детонацію вибухонебезпечного предмету

8 січня в селі Новопетрівка, Костянтинівської територіальної громади, Миколаївського району загинув чоловік, який за допомогою сокири намагався розібрати постріл типу «ПГ-7», після чого стався вибух і чоловік від завданих травм помер на місці. Причиною детонації є необережне поводження із знайденим вибухонебезпечним предметом.

Що таке простріл типу «ПГ-7»?
Простріл типу «ПГ-7» – це 40-мм ручний протитанковий гранатомет призначений для боротьби з танками, самохідно-артилерійськими установками й іншими броньованими засобами противника. Крім того, він може бути використаний для знищення живої сили противника, що перебуває в легких укриттях, а також у спорудах міського типу.

Фото з інтернету: Постріл типу «ПГ-7»

Що робити, якщо ви випадково знайшли вибухонебезпечний предмет?
Місто Миколаїв не перебувало в окупації. Тому мінних полів та ВНП, встановлених ворогом на території міста немає, проте трапляється, що після обстрілів можуть залишатися залишки вибухонебезпечних предметів.
Якщо ж ви знайшли вибухонебезпечний предмет, то дійте за таким алгоритмом:
– ні в якому разі НЕ ПІДХОДЬТЕ, НЕ ПІДНІМАЙТЕ та НЕ НЕСІТЬ вибухонебезчений предмет додому;
– зателефонуйте за номером 101 та повідомте службу ДСНС про вашу смертоносну знахідку;
– чекайте на місці знахідки до приїзду ДСНС;
– після приїзду рятувальників дотримуйтесь їх чітких вказівок.

Пам’ятайте, дотримання правил безпеки рятує ваше життя!