Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради

ТЕЛЕФОН

(0512) 37-36-14

Вітаємо з Всесвітнім днем цивільної оборони!

1 березня – це початок нової пори року – весни, але для працівників цивільного захисту, це ще і свято, оскільки щорічно 1 березня прийнято відзначати День цивільної оборони.

Цю подію започатковано у 1990 році за ініціативи Міжнародної організації цивільної оборони. День для святкування було обрано на честь отримання Міжнародною організацією цивільної оборони міжурядового статусу і закріплення статуту організації, що відбулося у 1972 році.

Всесвітній день цивільної оборони має за мету розповсюдження обізнаності суспільства про цивільний захист задля готовності цивільного населення до правильного поводження під час надзвичайних ситуацій, а також висловити подяку працівникам служб, які захищають від лих та наголошення на важливості високого рівня поінформованості суспільства щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

В Україні 1 березня зазвичай проводили навчальні заходи щодо дій у надзвичайних ситуаціях, спрямовані на підготовку населення до евакуації в разі потенційних загроз. Університети, школи та дитячі садки організовували навчальні евакуації. Часто в цей день проводились семінари та відкриті уроки з основ самозахисту та першої медичної допомоги.

В умовах воєнного стану День цивільної оборони набуває особливої актуальності, оскільки зараз від бойових дій найчастіше страждає мирне населення.

Безмежно дякуємо усім, хто захищає наше суспільство від лих,
надзвичайних ситуацій та агресивних дій ворога!