Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради

ТЕЛЕФОН

(0512) 37-36-14

Яка відповідальність передбачена за підпал сухої трави?

У перші дні березня на території міста Миколаїв було зафіксовано 3 випадки підпалу сухої трави та сміття. Нагадаємо, що за вчинення самовільного спалювання трави в Україні передбачена відповідальність – накладення штрафу: від 180 до 360 грн. – громадянам, від 900 до 1960 грн. – посадовим особам. 

За несанкціоноване спалювання листя та сміття в межах приватних домоволодінь, накладення штрафу від 340 до 1360 гривень.

За ті ж самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, на громадян накладається штраф у сумі від 340 до 680 грн., на посадових осіб – від 1190 до 1700 гривень. А за нанесення особливо великих збитків передбачена кримінальна відповідальність.

Під час весняно-літнього періоду належним є також дотримання вимог пожежної безпеки!

У РАЗІ ПОЖЕЖІ АБО ПОЯВИ ДИМУ НЕГАЙНО повідомляйте в пожежну охорону ПО ТЕЛЕФОНУ – 101, вказавши точну адресу.

Пам’ятайте, не знання закону та вимог дотримання пожежної безпеки, не звільняє Вас від відповідальності за вчинені правопорушення!