Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради

ТЕЛЕФОН

(0512) 37-36-14

В Миколаївській області очікується гроза

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради, нагадує про правила поведінки під час грози.
Під час грози заборонено ховатися біля самотніх дерев; прихилятися до скель і стін; зупинятися на узліссі, біля водойм; ховатися під скельним виступом; бігати і метушитися; пересуватися щільною групою; перебувати біля багаття; зберігати металеві предмети в наметі; використовувати електроприлади в будинку, користуватися мобільним телефоном.
Перебуваючи під час грози на відкритому місці, варто присісти навпочіпки, ноги поставити разом, голову схилити до колін. Це найбезпечніше положення тіла. Не рекомендується тримати при собі під час грози великі металеві предмети, наприклад, косу або пилку. Бажано загасити багаття, закрити заслін у печі – вогонь створює сильний тепловий потік, який притягує електричний заряд.

Не нехтуйте цими правилами та бережіть себе!