Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради

ТЕЛЕФОН

(0512) 37-36-14

У застосунку «Дія» можна подати заяву до міжнародного Реєстру збитків про пошкоджене та знищене майно

2 квітня 2024 року Міністерство цифрової трансформації запустило новий сервіс у застосунку «Дія», за допомогою якого українці можуть подати заяви про пошкоджене та знищене майно від російської агресії до міжнародного Реєстру збитків.

Скористатися даним сервісом можна після оновлення застосунку «Дія». Зараз у застосунку можна подати заяву про пошкодження чи руйнування приватного будинку, квартири, дачного або садового будинку, іншого житлового приміщення. Подати заяву можна, якщо ви є власником майна, яке зареєстроване в Державному реєстрі речових прав (ДРРП), і маєте Акт про обстеження від місцевої влади.

Міністерство цифрової трансформації повідомляє, що згодом подати заяву зможуть інші власники зруйнованого чи пошкодженого майна, зокрема ті, чия нерухомість розташована на тимчасово окупованих територіях.

Також Міністерство планує у подальшому розширити перелік подач заяв даного сервісу, зокрема з’явиться можливість задокументувати в міжнародному Реєстрі збитків вимушене переміщення, шкоду життю, здоровʼю, тортури та сексуальне насильство. Згодом скарги зможуть подавати бізнес і держава.

Фото: diia.gov.ua