Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради

ТЕЛЕФОН

(0512) 37-36-14

Що треба знати про пожежонебезпечний весняно-літній період?

З початком настання сухої, теплої та вітрової погоди, значно підвищуються умови можливого виникнення пожеж у природних екосистемах. Пожежі найчастіше виникають через виробничу діяльність людини, а саме спалювання сміття, сухої трави поблизу лісових насаджень та територій та через необережне поводження з вогнем: недопалки, сірники, вогнища.
Слід пам’ятати, що пожежі завдають непоправної шкоди природі та державі. Особливо у весняний період загрожують тваринам, які після зимової сплячки починають лагодити місця для гніздування та продовження свого роду.
Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради нагадує про правила безпечної поведінки у лісових масивах, паркових зонах, правилами безпечного відпочинку, а саме:
– не смітити;
– не розпалювати багаття у непристосованих місцях, особливо у спекотну вітряну погоду;
– не кидати недопалки та непогашені сірники у траву;
– не залишати вогнище без нагляду та обов’язково загасити його водою або засипати піском чи землею.
А у разі виявлення загоряння – головне – не впадати у паніку, а негайно телефонувати до Служби порятунку за номером 101.
Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків. Бережіть себе та природу!

Мітки: ,