Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради

ТЕЛЕФОН

(0512) 37-36-14

На засіданні місцевої КТЕБ і НС обговорено заходи щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах міста

Місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій міста Миколаєва обговорила заходи щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах міста.

Як зазначалося раніше рішенням виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 02.06.2022 №348 «Про заборону функціонування місць масового відпочинку населення на водних об’єктах міста» на період дії правового режиму воєнного стану заборонено функціонування пляжів, місць масового відпочинку населення на прибережних захисних смугах водних об’єктів, використання плавучих засобів, улаштування водних атракціонів, місць для занять водними видами спорту, фізкультурно-оздоровчих занять. З настанням стійкої теплої погоди можливо масовий вихід населення на прибережні смуги водних об’єктів.

Комісія вирішила адміністраціям районів ММР оновити (встановити) інформаційні щити з написом «Купання заборонено».

Рекомендувати ГУ ДСНС України у Миколаївській області провести обстеження на наявність вибухонебезпечних предметів прибережних захисних смуг з прилеглою водною акваторією в місцях традиційного відпочинку населення, а саме:
– Центральний район, просп. Героїв України, 2/2, вул. Веселинівська, 1/1;
– Заводський район, берегова зона мкр. «Намив» по вул. Лазурна;
– Корабельний район: берегова зона між вул. Новобудівною та вул. Ольшанців.

Рекомендувати ГУ НП України у Миколаївській області забезпечити охорону громадського порядку на прибережних захисних смугах водних об’єктів.

Департаменту міського голови ММР забезпечити розміщення в ЗМІ та на офіційному веб-порталі Миколаївської міської ради інформацію щодо заборони купання в місцях масового відпочинку населення на прибережних захисних смугах водних обєктах м. Миколаєва.

Мітки: , ,