Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради

ТЕЛЕФОН

(0512) 37-36-14

Сьогодні вночі у Миколаєві трагічно загинула трирічна дитина

До управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради надійшла інформація про жахливий випадок, який стався сьогодні вночі з трирічним хлопчиком.

Дитина встала з ліжка, пройшла повз батьків на балкон, бо, можливо, їй стало спекотно. Батьки цього не почули. Балкон був завалений якимись коробками, килимами, якими дитина скористалася, як сходинками, що і спричинило загибель хлопчика.

Якби цього всього «непотребу» не було б на балконі, то дитина б не дотягнулася і не змогла б перелізти через перила і була б жива.

Тому закликаємо батьків та всіх дорослих, які доглядають за дітьми, слідкувати за ними, дбати та пояснювати правила безпечної поведінки в побуті, на вулиці тощо.

Дбати про безпеку дітей потрібно завчасно, ось вам декілька порад:

– прослідкуєте за тим, щоб всі вікна та балкони були в закритому доступі для дітей;
– розберіть весь мотлох на балконі, окрім того, що це створює небезпечні умови для дітей, це ще і несе за собою порушення пожежної безпеки;
– поясніть дітям, що купатися у водоймах міста суворо заборонено;
– не залишайте дітей без нагляду вдома, особливо, якщо поряд є небезпечні предмети, сірники тощо;
– не зловживайте допомогою старших дітей у догляді за молодшими дітьми, особливо, якщо всі діти знаходяться наодинці вдома, оскільки безпека ваших дітей – це ваша відповідальність.

Дуже сумно і жахливо, що ми втрачаємо дітей не тільки через війну, але ще через недогляд та пряму батьківську недбалість!

Вищезазначене порушення несе за собою адміністративну відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків.

Пам’ятайте, дитина пізнає навколишню реальність та світ через батьків: у вчинках, поведінці, словах, тому безпека вашої дитини знаходиться у ваших руках!