Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради

ТЕЛЕФОН

(0512) 37-36-14

Нагадуємо про дотримання правил пожежної небезпеки

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради вкотре нагадує про ЗАБОРОНУ СПАЛЮВАННЯ СУХОСТОЮ.

Вчора на відкритій території в місті спалахнула масштабна пожежа, площею 30 гектар. Вогнеборці міських підрозділів ДСНС гасили її до пізньої ночі, навіть на ранок подекуди спостерігалася осередки тління.

Такі масштабні пожежі створюють негативні наслідки для довкілля, знищують живу природу та загрожують здоров’ю та життю людей!

В умовах війни рятувальники не лише ліквідовують наслідки ворожих обстрілів, але й гасять пожежі, які найчастіше виникають через людську необережність, що створює додаткове навантаження.

Тому закликаємо дотримуватися правил пожежної безпеки та наголошуємо, що за спалювання сухостою передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність у вигляді штрафу:

– для громадян від 3 060 грн до 6 120 грн;

– для посадових осіб від 15 300 грн до 21 420 грн.

Бережіть себе та природу!