Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради

ТЕЛЕФОН

(0512) 37-36-14

Чому деякі електросирени лунають тихо, а інші занадто голосно?

Неодноразово до управління находять звернення жителів міста проте, що сирени звучать тихо, або занадто голосно.

Пояснюємо, як нам всім відомо для привернення уваги та доведення до населення міста інформації про загрозу виникнення або виникнення надзвичайної ситуації передається попереджувальний сигнал “УВАГА ВСІМ”, а саме уривчастий звуковий сигнал за допомогою електросирен.

Електросирени встановлені за затвердженою схемою озвучення території міста та області та є складовою регіональної (внутрішньообласної) системи централізованого оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій “Сигнал-ВО”.

Потужність електросирен налаштована заводом виробником і не регулюється та їх звук неможливо змінити. Саме тому ми одні сирени чуємо занадто тихо, а інші занадто голосно.

Розповімо у який спосіб можна дізнатися про сигнал повітряної тривоги:

– через безкоштовний мобільний додаток “Повітряна тривога”, однак він не буде працювати при відсутності мобільного інтернету;

– за допомогою офіційних каналів: голови Миколаївської ОВА https://t.me/mykolaivskaODA; міського голови https://t.me/senkevichonline.

Під час відключення світла, відсутності інтернету та зв’язку про сигнал повітряної тривоги можна дізнатися:

– через налаштування телефону (лише для Android) зробити можна, це у такий спосіб:

1. Зайти в налаштування свого телефону.

2. Обрати розділ “Місцезнаходження”.

3. Знайти у цьому розділі опцію “Сповіщення про повітряні тривоги в Україні” та перейти до на неї.

4. Увімкнути функцію.

– за допомогою місцевих Fm-радіостанцій: “ХИТ- FM” на частоті 91,5 FM; “Kiss – FM” на частоті 102,1 FM; Радіо “ROKS” на частоті 100,8 FM; Радіо “Мелодия” на частоті 99,2 FM; “Українське радіо” на частоті 92,0 FM; Радіо “Промінь” на частоті 88,8 FM.