Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради

ТЕЛЕФОН

(0512) 37-36-14

Щодо групового захворювання на вірусний гепатит А

Станом 09.00 09.01.2018 на території міста зареєстровано 62 випадки захворювань на вірусний гепатит А, в тому числі :

– легкої важкості – 4 особи, з них дітей – 2 осіб;

– середньої важкості – 56 осіб, з них дітей – 9 осіб;

– важкою формою – 2 особи, з низ – 1 дитина

Станом на 09.00 09.01.2018 лабораторно підтверджено діагноз у 24 осіб, в тому числі у 3 дітей.

Місце госпіталізації: Миколаївська обласна інфекційна лікарня (відділення №1, 2), Миколаївська обласна дитяча інфекційна лікарня (відділення №3).

За результами попереднього епідрозслідування встановлено загальний фактор, що міг сприяти розповсюдженню захворювання на гепатит А серед населення Заводського та Інгульського районів м.Миколаєва, а саме: всі особи, які з вживали доочищену воду з пунктів розливу.

З метою запобігання виникненню надзвичайної ситуації 03.01.2018 проведено позачергове засідання комісії з питань ТЕБ і НС м.Миколаєва, проводиться роз’яснювальна робота щодо неприпустимості вживання доочищеної води з пунктів розливу, здійснюється додаткова санітарна обробка приміщень ЗНЗ та ДНЗ. Проведено 7 бактеріологічних досліджень на патогенну флору об’єктів питної води з визначених пунктів розливу.

Проби води направлено для проведення лабораторних досліджень у вірусологічній та бактеріологічній лабораторіях ДУ «Миколаївській обласний лабораторний центр МОЗ України», паралельно проби направлено для дослідження до вірусологічної лабораторії ДУ «Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України».

За результатами лабораторних досліджень, проведених у вірусологічної лабораторії ДУ «Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України» методом ПЛР у 4-х пробах води виявлено ДНК аденовіруса, у 2-х пробах – ДНК адено- та РНК ротавірусів та у 1-й пробі виявлено РНК ротавіруса.

Епідрозслідування триває. Про подальші результати буде повідомлено додатково.

Мітки: , , , , ,