Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради

ТЕЛЕФОН

(0512) 37-36-14

Про роботу по запобіганню НС протягом лютого

Інформація щодо роботи виконавчих органів Миколаївської міської ради по реагуванню на несприятливі погодні умови в лютому 2018 року

З 6 по 8 лютого на території м. Миколаєва спостерігався сніг, мокрий сніг, на дорогах ожеледиця. Техніка КП “ЕЛУ автодоріг” здійснювала протиожеледну обробку доріг міста. За дві доби використано біля 80 т солі. На розчистку залучалось від 15 до 27 од. техніки.

Завдяки своєчасні обробці автодоріг міський громадський транспорт працював у штатному режимі.

Житлово-комунальні підприємства міста, що обслуговують житловий фонд здійснювали обробку піском та сіллю тротуарів, пішохідних доріжок та підходів до будинків.

З метою інформування населення щодо очікуваного погіршення погодних умов та надання інформації стосовно дій населення при несприятливих погодних умовах, виконавчими органами міської влади проведено інформування городян.

Попереджувальна інформація щодо несприятливих погодних умов доводилась до населення міста через інтернет-портал Миколаївської міської ради та офіційний сайт управління з питань НС та ЦЗН Миколаївської міської ради.

26.02.2018 Миколаївським обласним центром з гідрометеорології, повідомлено, що 27 лютого – 1 березня 2018 року на території Миколаївської області та в м. Миколаїв очікуються складні погодні умови: сильний сніг, хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця, сніговий накат, посилення вітру до 15-22 м/с, температура повітря вночі 10-15˚ морозу, вдень 5-10˚ морозу.

Вночі 27 лютого, на автошляхи міста вийшли 12 одиниць снігоприбиральної техніки КП «ЕЛУ автодоріг», які використали для посипки магістралей 85 тонн солі.

Вдень 27 лютого, з 8 ранку (з початку снігопаду) на дороги висипали ще близько 60 т солі. З 10:30 годин техніка вийшла на прибирання доріг від сніжної каші. В роботі було задіяно 29 одиниць техніки (у т.ч. “ЕЛУ автодоріг” -17 одиниць, ТОВ “Коммунавто” – 6 од, Миколаївавтодор — 6од.):

– тракторів Т-150 -2 од.;

– КДМ МАЗ -9 од.;

– КДМ КАМАЗ -2 од.;

– КДМ КРАЗ -3 од.;

– навантажувач -1 од.;

– ЗІЛ-130 -6 од.

– МАЗ -6 од.

На піщаній базі підприємства на 8:00 год 27.02.2018 знаходилося:

– солі – 1 734,513 т;

– піщано-сольової суміші – 5 488,984 т;

– піску – 613 т.

Протягом ночі 28 лютого, станом на 7:00 год. для посипки автодоріг використано 69 т солі.

Житлово-експлуатаційними підприємствами задіяно 540 осіб для розчищення від снігу прибудинкових територій (сходових клітин, тротуарів, підходів до контейнерних майданчиків).

Адміністрацією Центрального району ММР для механізованої очистки тротуарів від снігу залучено 2 одиниці спеціалізованої техніки КП «ЕЛУ –автодоріг» (трактори малої механізації), 2 одиниці техніки ТОВ «Миколаїв-автодор» (трактори малої механізації).

Механізоване прибирання тротуарів здійснювалось за адресами: вул. 6 Слобідська, вул. Пушкінська, вул. Чкалова, вул. Адміральська, вул. Нікольська, вул. Спаська, вул. В. Морська, вул. Потьомкінська, вул. Лягіна, вул. Московська, пр.. Центральний, пр. Героїв України та вул. Арх. Старова (з двох боків та на зупинках громадського транспорту.

Адміністрацією Корабельного району ММР організовано роботи з очищення від снігових заметів тротуарів, пішохідних доріжок та зупинок громадського транспорту. Для виконання зазначених робіт залучено 1-у одиницю техніки КП «Обрій-ДКП» (малий трактор) який розчищає тротуари по пр. Богоявленському, пр. Корабелів, вул. Океанівській, вул. Новобудівній, вул. Металургів та 4 працівники ФОП «Кущ Є.В.» для розчищення зупинок громадського транспорту по пр. Богоявленському, пр. Корабелів та об’їзній дорозі.

Адміністрацією Інгульського району ММР для ліквідації наслідків негоди задіяно трактор «Білорус» КП ММР «Дорога» та 12 осіб особового складу.

Виконувалось розчищення від снігу та посипання зупинок громадського транспорту та розчищення тротуарів від снігу вул. Космонавтів від пр. Миру до вул. Троїцької, пр. Богоявленський від вул. Космонавтів до Широкобальського мосту, вул. Миколаївська, вул. Театральна, вул. Південна.

Адміністрацією Заводського району ММР:

ТОВ «КАРС КЛІНІНГ» (техніка у кількості 2-х одиниць) прибирає та підсипає дороги піщано-сольовою суміщщю на території мкр. Велика та Мала Коренихи та території приватних секторів в межах Заводському району.

З зв’язку із суттєвим зниженням температури, додатково на період низьких температур адміністраціями районів організовано наступні пункти обігріву:

Центральний район:

1. Сектор соціально-економічного розвитку смт. Матвіївка (м. Миколаїв, вул. Силікатна, 174/1).

Заводський район:

1. Пункт прийому вторсировини (вул. Погранична,2);

2. Пункт прийому вторсировини (вул. 8-го Березня,59/4).

Корабельний район:

1. Кафе “Оболонь” (пр. Корабелів, 10А);

2. Кафе “Ізюмінка” (пр. Богоявленський, 340)

Міською лікарнею №5 (Вітовська ЦРЛ) в Корабельному районі виділено 15 койко-місць для тимчасового перебування осіб без визначеного місця проживання.

Департаментом ЖКГ ММР на базі 16 житлово-експлуатаційних підприємств організовано тимчасові пункти обігріву, в яких мешканці міста можуть отримати допомогу.

На виконання розпорядження Миколаївського міського голови від 27.11.2017р №365р «Про організацію місць тимчасового перебування для бездомних осіб на осінньо-зимовий період 2017-2018 років» функціонує пункт обігріву за адресою пр. Миру, 2А. Станом на 26.02.2018 до пункту звернулося 74 ос.

Працює пункт видачі гарячого харчування за адресою вул. Кругова, 47 та при структурних підрозділах міського територіального центру відкриті пункти гарячого харчування в кожному районі міста за адресами:

– Корабельний район – вул. Металургів, 8;

– Заводський район – вул. Кузнецька, 1;

– Центральний район – вул. Шевченка, 19-А;

– Інгульський район – вул.12 Поздовжня, 50-А.

Станом на 26.02.2018 було видано 534 порції їжі та 218 одиниць одягу.

В осінньо–зимовий період 2017 – 2018 рр., з метою недопущення загибелі людей, при структурних підрозділах департаменту праці та соціального захисту Миколаївської міської ради створені додаткові 4 бригади соціального патрулювання та 1 бригада при Благодійній організації «Миколаївський центр соціальної реабілітації «ВІДНОВЛЕННЯ». За осінньо-зимовий період 2017-2018 рр. бригадами соціального патрулювання в ході рейдів, в ході яких виявлено 152 особи.

27 лютого 2018 проведено позачергове засідання комісії техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій м. Миколаєва (протокол №3) на якому надані відповідні доручення виконавчим органам та рекомендовано призупинити навчальний процес в загальноосвітніх та позашкільних закладах з 28 лютого 2018 року.

Мітки: , , ,