Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради

ТЕЛЕФОН

(0512) 37-36-14

Рятівниками 10 взводу проведені роботи з укріплення аварійного будинку

30.05.2018 проведено чергове засідання комісії з питань ТЕБ і НС м. Миколаєва (протокол №10) одним з питань якого було обговорення незадовільного стану житлового будинку № 21 по вул. Лягіна.

Даний житловий будинок до 1917 року забудови, двоповерховий, 6-и квартирний. Стіни викладені з каменю «ракушняк» на глино-пісчаному розчині.

При візуальному обстеженні виявлені чисельні тріщини як фасаді так в середині приміщень (окремими місцями до 80 мм). Має місце руйнування деревяного перекриття сходового майданчика під’їзду, відшарування штукатурного шару.

За підсумками комісійного обстеження департаментом житлово-комунального господарства ММР замовлено ТОВ «НДЦ «Будівельних конструкцій» висновок щодо технічного стану житлового будинку та конструктивних елементів на предмет їх подальшої експлуатації. Після отримання висновку ТОВ «НДЦ «Будівельних конструкцій» будуть прийняті відповідні заходи.

За рішенням комісії, 1 червня рятівниками 10 взводу ДВГРЗ ДСНС України проведені роботи щодо підсилення несущих конструкцій аварійного будинку для попередження його раптового руйнування. Фахівцями встановлено три підпірні балки.

Мітки: , ,